Blog

Home > Blog > Старо или ново строителство

Старо или ново строителство

October 19,2018 0 comments

Истина ли е, че новото строителство не е толкова качествено, като старото?
Да видим предимствата на новите апартаменти. Безспорен техен плюс е, че една нова сграда се проектира по последните тенденции в строителството и архитектурата. Така че смело може да кажем, че един нов строеж следва новите идеи и технологии, които  изобщо не са по-лоши от старите. Освен това, при новото строителство обикновено самото пространство в апартамента е използвано максимално добре, за да може стаите да са с оптимална функционалност.
Новите апартаменти имат и друг огромен плюс – те са с много по-добра изолация от старите, което е предпоставка за много добра енергийна ефективност. А това е особено важно, защото води след себе си и по-ниски сметки. Освен това новите сгради имат и гаранция за строителството и качеството, а това е солиден плюс в първите години, където строителят трябва да отстрани евентуални дефекти за своя сметка.
Новото строителство има някои минуси. Може би най-сериозният е, че голям процент общи части се калкулират в цената, което прави подобни апартаменти практически по-скъпи. Заради общите части и квадратурата често е обявена по-голяма, отколкото е чистата площ на апартамента.
Важно е, ако решите да заложите на ново строителство, внимателно да проучите строителя и какви отзиви има от негови предишна сгради. Няма да ви изненадаме, ако ви кажем, че някои строители се справят по-добре от други, нали?

За старото строителство плюсовете са ясни – по-ниска цена, инфраструктурата около старите сгради е видна и едва ли ще претърпи големи промени.

Минуси на старото строителство: в старите апартаменти може да се наложат големи ремонти – както в самия дом, така и в общите части като покрив, асансьори, мазета. Освен това един стар апартамент обикновено по-трудно държи цена, ако например решите да го продадете след години.

Изборът ново или старо строителство остава на вас! Най-важното е Вашият бъдещ дом да бъде уютен и топъл, и в него да се чувствате добре!

Comment